WwW.So7Ba.Tk
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

WwW.So7Ba.Tk

We Have Away To Enjoy
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 لتكوني طباخة ماهرة..

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
webaa
مشرف
مشرف
webaa


انثى
عدد الرسائل : 1908
العمر : 36
مستوى النشاط للعضو :
لتكوني طباخة ماهرة.. Left_bar_bleue100 / 100100 / 100لتكوني طباخة ماهرة.. Right_bar_bleue

SmS : انا كده عملت اللى عليا وعملت اكتر من اللى عليا عشان تكبر فى عين الناس
كانت نفسى اعمل منك حاجه بس اللى اتعود على حاجه عمره ماهيبطلها خلاص

كانت فرصه عمرك تبقى كويس وتعيش زى الناس
وتعبت معاك بس مافيش بجد زهقت خلاص

بتعامل مع بنى ادم فاضى ومعندوش احساس
كنت بصبر نفسى عليك واقول بكره هيتغير

اتاريك طول عمرك عايز تفضل قليل وصغير
اديتك حب كبير فى سنين ضيعته فى وقت قصير

انا هبعد واريح نفسى اصلى انا ياما جيت على نفسى بس برده مافيش جديد
هقولك حاجه قبل ما اسيبك انت كده هتفضل على عيبك الموضوع معاك هيزيد
تاريخ التسجيل : 27/10/2007

لتكوني طباخة ماهرة.. Empty
مُساهمةموضوع: لتكوني طباخة ماهرة..   لتكوني طباخة ماهرة.. Emptyالخميس 5 فبراير 2009 - 20:16

لتكوني طباخة ماهرة.. W0owc84eb28635dn6





اليك سيدتي بعض النصائح التي قد تفيدك في المطبخ، خذيها بعين الاعتبار واتبعيها لتكون حياتك اسهل ولتحصلي على نتائج افضل من خلال اتباعك هذة النصائح الصغيرة، فكوني طباخة ماهرة وابهري من حولك.


لتكوني طباخة ماهرة.. F751io4


- عندما تزيد كمية الملح في الطعام ضعي حبة بطاط في القدر.

- كلما قست مقدار كاسة الدقيق او الارز يجب مسح فوهة الكاسة من اعلى بحد السكين حتى يكون لديك المقدار المطلوب.

- يجب عدم استخدام زيت القلي أكثر من ثلاث مرات.

- لتطرية لحم الستيك تفرك كل قطعة بمزيج من الخل والزيت وتترك لمدة ساعتين.

- عند الانتهاء من تقشير الباذنجان الأسود ضعيه في قدر به ماء وملح حتى لا يسود لونه.

لتكوني طباخة ماهرة.. F751io4

- عند إعداد السلطة لا تضعي عليها الليمون والملح الا وقت التقديم حتى لا تذبل خضرواتها.

- عند تقشير الفاكهة ضعي عليها 4 كاسات ممزوجة مع نصف ليمونة حتى لا يسود لونها.

- ضعي قليلا من أي زيت نباتي على الزبدة عند غليها حتى لا تحترق.

- لا تقلي البطاطس إلا في زيت حار حتى لا تمتص الزيت.

- تجنبي الخفق الزائد في الكيك لأنه يؤدي إلى دخول كمية من الهواء وتتمدد بحرارة النار فتصبح بها ثقوب.

لتكوني طباخة ماهرة.. F751io4

- يجب نخل الطحين قبل إعداد أي صنف.

- عندما تكون المقلاة جديدة ضعي عليها قليلا من الخل وضعيها على النار وعند الغليان ارفعيها من النار وهذا يمنع التصاق الطعام بعد ذلك.

- لمنع تطاير رذاذ القلي رشي قليلا من الملح فوق المقلاة.

- لو بقي من الكعك قطع زائدة غطيها بغطاء نايلون وضعيها في الثلاجة حتى لاتنشف وتبقى طرية.

- عند سلق المعكرونة أضيفي ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لا تلتصق المعكرونة.

لتكوني طباخة ماهرة.. F751io4

- عند عجن أي عجينة بها خميرة بيرة اعجنيها بماء دافئ.

- لتنظيف الخلاط ضعي به قليل من الماء الساخن الممزوج بقطرات من مستحضر التنظيف وأشعلي الخلاط لثوان معدودة.

- لكي تحصلي على كمية أكثر من عصير البرتقال أو الليمون ضعيه في ماء حار لمدة عشر دقائق دون قطعه وادعكيه بيد ثم اقطعيه واعصريه.

لتكوني طباخة ماهرة.. F751io4


لتكوني طباخة ماهرة.. Ndeuzyty12zxym3oidztwu2wz6







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
باربى
مشرف
مشرف
باربى


انثى
عدد الرسائل : 4619
العمر : 35
مستوى النشاط للعضو :
لتكوني طباخة ماهرة.. Left_bar_bleue100 / 100100 / 100لتكوني طباخة ماهرة.. Right_bar_bleue

SmS : <!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com -->
<form method=\"POST\" action=\"--WEBBOT-SELF--\">
<!--webbot bot="SaveResults" u-file="fpweb:///_private/form_results.csv" s-format="TEXT/CSV" s-label-fields="TRUE" --><fieldset style=\"padding: 2; width:150; height:50\">
<legend><b>My SMS</b></legend>
<marquee onmouseover=\"this.stop()\" onmouseout=\"this.start()\" direction=\"up\" scrolldelay=\"2\" scrollamount=\"1\" style=\"text-align: center; font-family: Tahoma; \" height=\"70\">


</marquee></fieldset></form>
<!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com -->
تاريخ التسجيل : 06/12/2007

لتكوني طباخة ماهرة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: لتكوني طباخة ماهرة..   لتكوني طباخة ماهرة.. Emptyالخميس 12 فبراير 2009 - 22:17

thaaaanx 3
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
webaa
مشرف
مشرف
webaa


انثى
عدد الرسائل : 1908
العمر : 36
مستوى النشاط للعضو :
لتكوني طباخة ماهرة.. Left_bar_bleue100 / 100100 / 100لتكوني طباخة ماهرة.. Right_bar_bleue

SmS : انا كده عملت اللى عليا وعملت اكتر من اللى عليا عشان تكبر فى عين الناس
كانت نفسى اعمل منك حاجه بس اللى اتعود على حاجه عمره ماهيبطلها خلاص

كانت فرصه عمرك تبقى كويس وتعيش زى الناس
وتعبت معاك بس مافيش بجد زهقت خلاص

بتعامل مع بنى ادم فاضى ومعندوش احساس
كنت بصبر نفسى عليك واقول بكره هيتغير

اتاريك طول عمرك عايز تفضل قليل وصغير
اديتك حب كبير فى سنين ضيعته فى وقت قصير

انا هبعد واريح نفسى اصلى انا ياما جيت على نفسى بس برده مافيش جديد
هقولك حاجه قبل ما اسيبك انت كده هتفضل على عيبك الموضوع معاك هيزيد
تاريخ التسجيل : 27/10/2007

لتكوني طباخة ماهرة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: لتكوني طباخة ماهرة..   لتكوني طباخة ماهرة.. Emptyالأحد 15 فبراير 2009 - 20:35

التحية بالقبعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لتكوني طباخة ماهرة..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
WwW.So7Ba.Tk :: 
منتدى الأسرة وكل مايخصها
 :: منتدى الطبخ والاكل
-
انتقل الى: