WwW.So7Ba.Tk
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

WwW.So7Ba.Tk

We Have Away To Enjoy
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلأحدث الصوردخول

 

 الأرز باللحم على الطريقة السعودية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
webaa
مشرف
مشرف
webaa


انثى
عدد الرسائل : 1908
العمر : 36
مستوى النشاط للعضو :
الأرز باللحم على الطريقة السعودية Left_bar_bleue100 / 100100 / 100الأرز باللحم على الطريقة السعودية Right_bar_bleue

SmS : انا كده عملت اللى عليا وعملت اكتر من اللى عليا عشان تكبر فى عين الناس
كانت نفسى اعمل منك حاجه بس اللى اتعود على حاجه عمره ماهيبطلها خلاص

كانت فرصه عمرك تبقى كويس وتعيش زى الناس
وتعبت معاك بس مافيش بجد زهقت خلاص

بتعامل مع بنى ادم فاضى ومعندوش احساس
كنت بصبر نفسى عليك واقول بكره هيتغير

اتاريك طول عمرك عايز تفضل قليل وصغير
اديتك حب كبير فى سنين ضيعته فى وقت قصير

انا هبعد واريح نفسى اصلى انا ياما جيت على نفسى بس برده مافيش جديد
هقولك حاجه قبل ما اسيبك انت كده هتفضل على عيبك الموضوع معاك هيزيد
تاريخ التسجيل : 27/10/2007

الأرز باللحم على الطريقة السعودية Empty
مُساهمةموضوع: الأرز باللحم على الطريقة السعودية   الأرز باللحم على الطريقة السعودية Emptyالثلاثاء 12 فبراير 2008 - 9:30

عارفين لما حد يكبسك وتيجى تتوه وتقوله
كبسه ام لحمه ورز بموووووووت فيها
طب يلا نتعلم بقى طريقه الكبيسه الى
منعرفش الا اسمها بس



المقـادير:

كيلو واحد من قطع لحم الغنم مع العظم

8 أكواب أو 2000 مل من الماء

مكعّبان من مرقة الدجاج ماجي

2/1 2 كوب أو 500 غرام من الأرز البسمتي المغسول والمصفّى

ملعقتان كبيرتان من السمن

500 غرام أو 3 بصلات متوسّطة الحجم مفرومة فرماً ناعماً

كوب واحد أو 250 غرام من اللبن الزبادي الطازج

300 غرام أو حبتان متوسطتا الحجم من الطماطم المفرومة فرماً ناعماً

4/3 ملعقة صغيرة من كلّ من: الفلفل الأبيض، والكمون والكزبرة والكركم ومسحوق الهال

3 فصوص ثوم مسحوقة

طريقة التحضير:
توضع قطع لحم الغنم مع الماء في قدر كبيرة ويُغلى المزيج مع إزالة الرغوة
كلّما ظهرت على الوجه. يُضاف مكعّبا مرقة الدجاج ماجي وتُغطّى القدر
وتُترك على نار هادئة لمدّة 2/1 1 ساعة أو حتّى تنضج قطع لحم الغنم.

تُرفع قطع لحم الغنم ويُضاف الأرز إلى المرقة التي يجب أن تبلغ كميتها
حوالي 6 أكواب أو 1500 مل. يُغلى الأرز لمدّة 10 دقائق أو حتّى ينضج
تقريباً. يُصفى ويُترك جانباً.

يُحمّى السمن في قدر كبيرة
ويُضاف إليه البصل ويُطهى مع التحريك لمدّة تتراوح بين 5 و7 دقائق أو حتّى
يصبح لونه بنياً ذهبياً. تُضاف قطع اللحم الناضجة إلى البصل وتُحرّك معه
بتأنٍّ.

يُخلط اللبن الزبادي مع الطماطم المفرومة والتوابل والثوم المسحوق وتُسكب المكوّنات فوق قطع اللحم.

يُضاف الأرز المسلوق فوق مزيج اللحم، ثم تُغطى القدر وتُترك على نار خفيفة لمدّة تتراوح بين 25 و30 دقيقة أو حتّى ينضج الأرز.

يُسكب الأرزّ في طبق كبير للتقديم ويُزيّن بالمكسّرات المقليّة.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الأرز باللحم على الطريقة السعودية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
WwW.So7Ba.Tk :: 
منتدى الأسرة وكل مايخصها
 :: منتدى الطبخ والاكل
-
انتقل الى: